Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
czosnek ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem

* ziemniaki
* 4-5 ząbków czosnku
* łodyżki rozmarynu
* olej
* sól
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę, gotujemy 5 min. we wrzątku. Po tym czasie wykładamy na blaszkę lub naczynie żaroodporne, polewamy olejem. Pomiędzy ziemniaczki wkładamy ząbki czosnku i łodyżki rozmarynu. Pieczemy w temp. 180 st. z termoobiegiem ok. 45 min. Podajemy z solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak