Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 0,5 szklanki
mąka przenna 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 szczypta
jabłko 1 kg
woda 3 szklanki
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 2 szt
bita śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Na biszkopt,białka ubić dodać cukier i żółtka.Całość zmiksować,dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia,delikatnie wymieszać i polać na blaszkę,wstawić do zimnego piekarnika i piec30 minut w 180 stopniach.Na masę,jabłka pokroić w kostkę,2 szklanki wody zagotować z cukrem dodać jabłka i gotować około 5 minut,budynie rozprowadzić w 1 szklance wody i dodać do jabłek.Gorącą masę wyłożyć na zimny biszkopt,studzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia2 05.04.2012 11:07
dobry m,si byc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak