Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 3 łyżki
drożdże 10 dag
mleko 1 szklanka
margaryna 1 kostka
mąka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Do 1/2 kg maki dodac ubite jaja i wyrobic potem w kolejnosci dodac drozdze(rozpuszczone w szklance cieplego mleka!) a na koncu margaryne. wstawic do lodowki na 30 min. Rozwalkowac wykrawac kwadraty zlepiac rogi razem. Do srodka mozna dawac powidla, najlepiej rózane lub wedlug uznania. Piec w tem. 180C do ok. 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

petronella 23.02.2016 12:59
Moje ulubione!
IZABELA29 13.03.2011 11:44
tez lubię je robić
Teresa19 16.01.2011 19:06
Pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak