Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz smażony z białą rzepą

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z sandzacza 2
białe wino szklanka
masło 100g
cebula
oliwa
sól
pieprz
rzepa 1 (biała)

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz smażony z białą rzepą

Sandacza kroimy na części solimy i odstawiamy. Na patelni rozkładamy pergamin i polewamy oliwą. Plastry rzepy układamy na wzór łuski, po czym oprószamy solą. Na rzepę położyć kawałki sandacza skórą do dołu. Smażymy powoli, pod koniec pod przykryciem. Rozpuszczamy masło i podduszamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Wlewamy białe wino i odparowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Nożyczkami rozcinamy papier z porcjami ryby i odwracamy na talerz skórą do góry. Polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 25.07.2011 18:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak