Sposób przygotowania

Wiśnie umyć,wydrążyć pestki.Zasypać cukrem na noc.Następnie gotować,aż do wytworzenia soku(wiśnie będą wyglądały jak pomarszczone).Sok zlać do butelek a wiśnie włożyć do słoików.Pasteryzować 20 minut.Takie wiśnie używam do deserów ,do ciast,jako nadzienie do rogalików i pączków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    sa znakomite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny, a zarazem prosty przepis na sok i wiśnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka/gucio22

    Właśnie takiego przepisu szukałam :) a jeden dzień smażenia wystarczy czy lepiej kilka?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !