Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOK I WIŚNIE DO CIAST

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kilogram
cukier 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: SOK I WIŚNIE DO CIAST

Wiśnie umyć,wydrążyć pestki.Zasypać cukrem na noc.Następnie gotować,aż do wytworzenia soku(wiśnie będą wyglądały jak pomarszczone).Sok zlać do butelek a wiśnie włożyć do słoików.Pasteryzować 20 minut.Takie wiśnie używam do deserów ,do ciast,jako nadzienie do rogalików i pączków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/gucio22 21.07.2013 14:07
Właśnie takiego przepisu szukałam :) a jeden dzień smażenia wystarczy czy lepiej kilka?
Bernadeta1 03.01.2013 20:43
super pomysł
Mariusz10 17.08.2011 20:12
mniam
dorotka0000025 17.08.2011 13:14
fajny pomysł
Teresa19 26.07.2011 19:33
fajny pomysł
Izabela28 19.06.2011 12:31
fajny, a zarazem prosty przepis na sok i wiśnie:)
basia70 22.03.2011 09:19
pyszne
MAR3STA 16.01.2011 19:45
sa znakomite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak