Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 2 kg
jajko 5 sztuk
bulion
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
składniki zalewy
woda 6 szkl.
ocet 1 szkl
keczup 4 łyżki
sól 3 łyżki
cukier 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w zalewie

skrzydełka kroimy na kawałki gotujemy pół godz.w bulionie i opanierowane w jajku i bułce obsmażamy na oleju z obu stron.skrzydełka układamy w wysokim naczyniu.gotujemy zalewę i gorącą zalewamy skrzydełka. skrzydełka przygotowujemy dwa dni przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak