Sposób przygotowania

Golonki umyj, osusz, ponacinaj . Natrzyj solą i pieprzem, odłóż na 2 godz.Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej wrzącą wodą i piecz 2 godz. w temp. 190 stopni. Podczas pieczenia odwracaj golonki i polewaj je sosem z dna naczynia . Jeśli sosu jest zbyt mało, możesz dolać trochę wody. Po godzinie pieczenia dodaj kminek i pokrojoną na ćwiartki cebulę.Następnie zwiększ temp. piekarnika do 220 po 2 h i piecz jeszcze jakieś 25 minut.Kluski ziemniaczane kupiłam :)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    dawno nie jadłam golonki.... ta wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zuzanna5

    golonka ile kaloriiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tysiące nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    golonki jeszcze nie robiłam ale się przymierzam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetnie wygląda!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nie ma to jak dobra goloneczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !