Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z pyzami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
cebula 1 szt
sól 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
woda 0,5 l
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z pyzami

Golonki umyj, osusz, ponacinaj . Natrzyj solą i pieprzem, odłóż na 2 godz.Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej wrzącą wodą i piecz 2 godz. w temp. 190 stopni. Podczas pieczenia odwracaj golonki i polewaj je sosem z dna naczynia . Jeśli sosu jest zbyt mało, możesz dolać trochę wody. Po godzinie pieczenia dodaj kminek i pokrojoną na ćwiartki cebulę.Następnie zwiększ temp. piekarnika do 220 po 2 h i piecz jeszcze jakieś 25 minut.Kluski ziemniaczane kupiłam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 26.04.2012 08:38
pyszne danko
goofy9 05.12.2011 16:06
świetne
Jolanta_P-S 21.05.2011 20:15
nie ma to jak dobra goloneczka
Kopiko1983 05.04.2011 06:44
Świetnie wygląda!!!
ewasylwia 07.01.2011 17:19
golonki jeszcze nie robiłam ale się przymierzam
Zuzanna5 06.01.2011 17:14
golonka ile kaloriiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tysiące nie dla mnie
Nina7 05.01.2011 10:00
dawno nie jadłam golonki.... ta wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak