Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Rubę razem z namoczona i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodac jajka, zrumienioną cebulę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy formawać rękami małe pulpeciki, wrzucać do osolonej wody i gotować około 20 minut. Podawać z ostrym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne pulpeciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !