Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
bułka czerstwa 2 szt
mleko 1 szkl
jaja 3 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z ryby

Bułki namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Rubę razem z namoczona i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodac jajka, zrumienioną cebulę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy formawać rękami małe pulpeciki, wrzucać do osolonej wody i gotować około 20 minut. Podawać z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.12.2013 07:44
już dawno nie robiłam
Bernadeta 16.09.2013 11:05
pyszne pulpeciki
Seba 17.03.2012 08:52
pycha
mehia 05.01.2011 08:29
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak