Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żubrówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

trawa żubrowa kilka
cukier 20 dag
spirytus 1\\2 l
woda 1\2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: żubrówka

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w szklanym słoju. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłym, słonecznym miejscu, codziennie należy wstrząsnąć słojem aby cukier się rozpuścił. Po 5 tygodniach nalewkę przepuszczamy przez bibułę, rozlewamy do butelek i przechowujemy w ciemnym miejscu.
Nalewka z trawy żubrówki jest bardzo pomocna w zaburzeniach trawienia gdyż zwiększa wydzielanie soków żołądkowych. Należy pić łyżkę dziennie, przed posiłkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak