Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Drożdżowa z mąki kukurydzianej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1\\2 kg
cukier 15 dag
jaja 4 szt
drożdże 7 dag
mleko 1\\2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Drożdżowa z mąki kukurydzianej

Formę wysmarować masłem. Mąkę kukurydzianą zaparzyć wrzącym mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem, a białka ubić. Do wystudzonej mąki dodać drożdże (wymieszane z 1/2 łyżeczki deserowej cukru), żółtka i pianę z białek. Wszystko wymieszać, przełożyć do formy. Piec w piekarniku: termoobieg 180st.C 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak