Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
natka z pietruszki 1 pęczek
starta skórka z cytyny 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
pieprz młotkowany 3 łyżki
bazylia świeża 1 pęczek
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany ziołami

Zioła drobno ciekamy i mieszamy razem, dodajemy skórke z cytryny, 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku, ucieramy na jednolitą masę.
Schab nasinamy prze długość tak aby w środku powstał otwór, wypełniamy go masą ziołową. Nacieramy mięsą solą i sprasowanym czosnkiem, posypujemy pieprzem młotkowanym. zawijamy w rękam do pieczenia i odstawiamy na noc.

Pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 c.
Podajemy na gorąco bądz zimno jako wędlina

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.11.2011 11:16
super aromatyczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak