Sposób przygotowania

Grzyby zalać wrzątkiem ( równo z poziomem grzybów ), odstawić na kilka godzin, 2/3 grzybów wrzucić do garnka, dodać włoszczyznę zalać bulionem warzywnym, doprawić solą i pieprzem. Zupe odcedzić, grzyby wrzucić na nowo do zupy.
pozostałe grzyby zagotować, cebulkę drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce masła, dodać do tego grzyby i jeszcze chwile smażyć, pozostałe masło utrzeć, dodając żółtka jaj, usmażone grzyby, mąke, całość dokładnie wymieszać, dodać ubitą piane z białek.
Ciasto wlewać do gorącej wody formując kluski, zagotować około 7 minut, podawać z zupą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !