Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieniec rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pstrąga 0,5 kg
filety z pangi 0,5 kg
sok z limonki 0,5 szklanki
sól i pieprz 1
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1
tymianek 1
masło 1/3 kostki
łosoś filet 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec rybny

Filety kroimy w podłużne paski, doprawiamy przyprawami , pleciemy z nich wieniec tak aby rodzaje ryb splatały się ze sobą, skrapiamy cytryną i posypujemy wiórkami z masła, zawijamy w folie aluminiową.

Pieczemy w piekarniku w temp 200 c około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak