Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1
margaryna Kasia 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
mleko 350 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 5
mąka tortowa 2/3 szklanki
wiórki kokosowe 1

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec

Do ubitych na sztywną piane białek, wsypujemy powoli żółtka, cukier, mąke i proszek do pieczenia, miksujemy aż powstanie idealna konsystencja 0- wylewamy na blachę.
pieczemy 20 minut w tepm 180c
Gotujemy budyń, gdy ostygnie dodajemy margaryne kasię i ucieramy na gładką mase, smarujemy nią upieczony biszkopt, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy na godzine do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak