Sposób przygotowania

Do miski wrzucamy mąke, 2 jaja, 2 żółtka, 8 łyżek miodu, jogurt, cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia, całość łączymy, migdały dokładnie mielimy, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy.
Pozostałe białka jaj ubijamy na sztywną piane i dodajemy do ciasta.
Ciasto wlewamy do formy ( ja używam do tego keksówkę ) wierzch posypujemy warstwą migdałów w płatkach i polewam miodem ( polać można także pod koniec pieczenia)

Ciasto pieczemy w temp 180 C przez około 70 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniam...migdały...-to przepis zdecydowanie dla mnie :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !