Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z wątróbki na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
rodzynki 0,5 szklanki
migdały 0,5 szklanki
pistacje 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka
bułka 2 szt
jaja 7 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z wątróbki na słodko

Wątróbkę zmielić w maszynce. Rodzynki i pistacje sparzyć, migdały sparzyć, a następnie obrać ze skórki. Bakalie zemleć, wymieszać z żółtkami, cukrem i bułkami namoczonymi w mleku. Dodać ubitą pianę z białek oraz wątróbki. Wszystkie składniki wymieszać. Tak przygotowaną masę włożyć do brytfanny i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.11.2013 11:40
jeszcze nie próbowałam
Seba 10.06.2012 11:56
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:03
Lubię pasztety są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak