Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2,5 kg
ocet 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
Goździki całe Prymat 5-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w occie

Syropem przygotowanym z zagotowanej wody z dodatkiem octu i goździków zalać oczyszczone czereśnie. Po ok. 20 godzinach odcedzić owoce a syrop ponownie zagotować. Czereśnie ułożyć w słoikach, zalać syropem i pasteryzować ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.06.2013 23:42
zupełnie bez cukru?????????
Iwusia 25.12.2012 23:19
nie robiłam tak nigdy, a fajny przepis
iknkirke 19.05.2012 14:12
takiego przepisu nie znałam
Sylwia56
Sylwia56 17.10.2011 14:34
ciekawe jak smakuje
kuklik 04.05.2011 12:53
tego nie znałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak