Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w plastry.
Dzielimy na 2 części.
1 część układamy na dnie blachy, solimy i pieprzymy do smaku.
Kiełbase wrzucamy na rozgrzany olej, podsmazamy około 2 minuty, wrzucamy na blache jako kolejna warstwa na ziemniakach,
cebule kroimy w piorka, podsmażamy około 2 minuty, wrzucamy na kiełbasę, zalewamy to pomidorami w puszce, które następnie solimy i pieprzymy.
Cukinie wraz ze skórką kroimy w plastry około 0,5 cm, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu 4 minuty,solimy i pieprzymy, układamy jako kolejną warstwę.
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry podsmażamy 2 minuty i układamy na cukini, całość zakrywamy pozostałymi ziemniakami w plasterkach. Układamy grube plastry sera żółtego - smarujemy majonezem.

Zapiekać około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*

** warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości oleju
*** do kolejnych warstw używamy tego samego oleju co poprzednio smażone warzywa, ewentualnie odrobine dolewamy.
**** warzywa mają być podsmażone, nie usmażone,

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !