Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa ziemniaczano-kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cukier kryształ 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
masło 8 dag
aromat migdałowy 1 łyżeczka
czekolada gorzka 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa ziemniaczano-kakaowa

Ziemniaki ugotować, odcedzić i przegnieść przez praskę. Gorące włożyć do garnka, dodać cukier i smażyć w rondelku aż cukier się rozpuści a masa będzie sypka. Następnie przełożyć ją do miksera, dodać kakao, aromat, masło i dokładnie utrzeć. Na końcu dodać pokruszona czekoladę, wymieszać. Masą nadziewać rogaliki drożdżowe, napełniać babeczki lub przekładać ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.09.2012 08:56
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak