Sposób przygotowania

Miód z cukrem zagotować. Mąkę przesiać na stolnicę, wlać roztopiony miód, dodać jajko, sodę rozpuszczoną w łyżce wody, kakao, cynamon i dokładnie ciasto wyrobić. Powidła wymieszać z kisielem, orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami. Podzielić na połowę. Jedną część ciasta rozwałkować, położyć na przygotowanej brytfannie, posmarować powidłami z daktylami. Rozwałkować drugie ciasto i przykryć nim powidła. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Po ostudzeniu kroić w kwadraciki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !