Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory 4
ząbki czosnku 2
oliwy 3 łyżki
listki świeżego tymianku
sól do smaku
pieprz do smaku
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami

porcja: 209 kcal
przygotowanie: 20 minut
na 4 porcje
Cebulę obrać, drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bagietkę lub bułkę paryską pokroić na średniej grubości kromki. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać, rozetrzeć na bułce. Kromki ułożyć na blasze, skropić oliwą i piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Na przypieczonym pieczywie ułożyć pomidory z cebulą. Udekorować listkami tymianku. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.03.2012 19:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak