Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z sezamem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezam 1 szklanka
sos sezamowy 3 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
cebula 1 szt
papryka 1 szt
olej 4 łyżki
cielęcina bez kości 0,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z sezamem

Sezam uprażyć na patelni na złoty kolor. Mięso pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oleju, dodać posiekaną w kostkę paprykę, pokrojoną w piórka cebulę i rozmiażdżony czosnek. Wszystkie składniki smażyć ok. 5 minut, pod koniec dodając sos sezamowy. Danie podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.01.2014 10:07
bardzo lubię cielęcinę ale ciężko ją u mnie dostac......
Iwona51
Iwona51 12.12.2011 09:29
smaczna
Monika193
Monika193 05.01.2011 13:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak