Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 platry
grzyby suszone 3 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarnka
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Schab rozbić, oprószyć kucharkiem i pieprzem i obsmazyć na oleju. Zalać wodą, dodać drobno pokrojone grzyby (powinny być moczone całą noc). Dusić pod przykryciem około godziny dodając liście laurowe i ziele angielskie. Doprawić, zagęścić mąka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.11.2011 09:11
pycha
Motorek 12.11.2011 09:11
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak