Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort czekoladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tabliczka czekolady 1
masło 9 łyżek
budyń waniliowy 1 torebka
cukier 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
cukier 1 łyżka
Biszkopt 5 łyżek
cukier 5 łyżek
Nadzienie: 2 szklanki
mleko 2 szklanki
Do dekoracji: 30 dag
czekolada 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort czekoladowy

zetrzeć czekoladę. oddzielić białka od żółtek. z białek ubić pianę dodając stopniowo cukier i 3 łyżki ziemnej wody. Dodać żółtka. Wymieszać z mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia przesiać do masy. Wsypać czekoladę całość delikatnie pomieszać. Piec 25 minut. Wymieszać proszek budyniowy z 5 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować wlać budyń, zagotować i wystudzić. Przekroić biszkopt na 3 części. Utrzeć cukier z masłem na puszystą masę wymieszać z budyniem. Połową kremu posmarować dolną warstwę ciasta, przykryć drugim krążkiem smarować następny. Roztopić czekoladę dodać margarynę, polać tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 06.01.2012 12:34
smaczne
tomek18 05.01.2012 09:53
smaczny napewno
tomek18 05.01.2012 09:53
smaczny napewno
Krzysztof42 22.11.2011 14:57
bardzo apetycznie wygląda
gusia1000 23.08.2011 10:57
Dobry.
Małgorzata106 02.02.2011 09:22
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak