Sposób przygotowania

zetrzeć czekoladę. oddzielić białka od żółtek. z białek ubić pianę dodając stopniowo cukier i 3 łyżki ziemnej wody. Dodać żółtka. Wymieszać z mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia przesiać do masy. Wsypać czekoladę całość delikatnie pomieszać. Piec 25 minut. Wymieszać proszek budyniowy z 5 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować wlać budyń, zagotować i wystudzić. Przekroić biszkopt na 3 części. Utrzeć cukier z masłem na puszystą masę wymieszać z budyniem. Połową kremu posmarować dolną warstwę ciasta, przykryć drugim krążkiem smarować następny. Roztopić czekoladę dodać margarynę, polać tort.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !