Sposób przygotowania

Z mąki, 1/2 szklanki cukru, żółtek, margaryny, proszku do pieczenia i śmietany ugnieść ciasto. Śmiętane dodać na końcu . 1/3 ciasta włożyć do lodówki.
Z białek ubić na sztywno pianę, dodając pozostały cukier, na końcu dodać kisiel i delikatnie wymieszać.
Ciasto (2/3) rozwałkować i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, bądź wyłożoną papierem. Położyć wiśnie, a całość równomiernie przykryć pianą. Resztę ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć je na grubych oczkach tarki.
Blachę włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni, ok 45 min. Wykałaczką można sprawdzić, czy spód jest już upieczony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super, zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !