Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka z farszem szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
płatki owsiane 1/2 op.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg
ser żółty 10 dkg
czosnek 2 ząbki
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z farszem szpinakowym

papryki umyć przekroić na połowę wyjąć gniazda nasienne sparzyć ułożyć w natłuszczonej formie,płatki owsiane namoczyć w zimnej wodzie ok.5min.dymki posiekać czosnek pokroić ser zetrzeć,rozgrzać oliwę przesmażyć dymki i czosnek,dodać odciśnięte płatki owsiane podsmażyć i przyprawić,dodać umyty lub rozmrożony szpinak,poddusić i przyprawić do smaku,napełnić papryki farszem posypać serem i zapiec 20min.w temp.180st.ser można zastąpić beszamelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.12.2013 10:40
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak