Sposób przygotowania

kaszę ugotować odcedzić,kalafior umyć podzielić na różyczki,odgotować w osolonej wodzie ok.5 min.odcedzić wywar zostawić,masło i mąkę zrumienić w rondlu wlać 3/4 szklanki wywau i mleko gotować 10min.wsypać starty żółty ser przyprawić solą i pieprzem,kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać sosem,posypać pęczakiem i pokrojoną natką pietruszki oraz pokrojoną szynką,piec 0,5godz.w temp.170st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    coś dla mnie, uwielbiam pęczak a o kalafiorze to już nie wspomnę... pyszności :)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takiego dania nie jadłem,na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super kalafior

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !