Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
kalafior
masło 3 łyżki
mleko 1 szkl.
mąka 3 łyżki
żółty ser 10 dkg
szynka 15 dkg.
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pęczak 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany z pęczakiem

kaszę ugotować odcedzić,kalafior umyć podzielić na różyczki,odgotować w osolonej wodzie ok.5 min.odcedzić wywar zostawić,masło i mąkę zrumienić w rondlu wlać 3/4 szklanki wywau i mleko gotować 10min.wsypać starty żółty ser przyprawić solą i pieprzem,kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać sosem,posypać pęczakiem i pokrojoną natką pietruszki oraz pokrojoną szynką,piec 0,5godz.w temp.170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.03.2014 20:07
super kalafior
Motorek 29.11.2013 09:47
bardzo fajny
Wacław 02.03.2013 14:17
takiego dania nie jadłem,na pewno smaczne
Justyna37 08.01.2012 15:42
smaczne
Ewelina38 21.08.2011 17:04
coś dla mnie, uwielbiam pęczak a o kalafiorze to już nie wspomnę... pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak