Sposób przygotowania

W garnuszku zagotowujemy ocet z przyprawami. Zalewę nakryć pokrywką i odstawić do wystygnięcia. W drugim garnku gotujemy wodę z solą, wkładamy cebulki i zagotowujemy je na małym ogniu do miękkości (ok 7 minut). Odcedzamy na durszlaku, osączamy i układamy w słoikach. Zalewamy zimną zalewą, słoiki zakręcamy nakrętkami i odstawiamy w chłodne miejsce. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie cebulki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super, uwielbiam je, ale zawsze kupowałam, teraz zrobię sama.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Domowej jeszcze nie robiłam, ale pora to zmienić :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ja również jeszcze nie marynowałam cebulki. Muszę to nadrobić w tym roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super przepis muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !