Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
gęsta śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną położyć do blachy na cieście ułożyć 1 kilogram startych jabłek. Ugotować budyń X2 w 3 szkl. mleka. Smarować gorącym budyniem jabłka. Na budyń wyłożyć pianę z białek. Przyłożyć resztą ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 18.04.2013 18:08
jest super
Agnieszka/picola 31.05.2011 21:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak