Sposób przygotowania

* ok. 500g filetów rybnych
* jajko
* bułka tarta
* sól, pieprz,warzywko
* sos pomidorowy
* 2-3 marchewki
* 1 pietruszka
* listek laurowy
* cukier

Filety rybne mielimy w maszynce, dodajemy jajko i bułkę tartą (w takiej ilości, by uzyskać zwartą masę), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Z powstałej masy formujemy zgrabne pulpeciki. W garnku gotujemy pokrojone w słupki marchewki i pietruszkę. Wlewamy sos pomidorowy, dodajemy listek laurowy, doprawiamy do smaku warzywkiem, cukrem i pieprzem. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy. Podajemy np. z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !