Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
sos sojowy
rozmaryn
pieprz do smaku
sól do smaku
papryka 2 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na ostro

Kaszę sparzyć, osączyć. Z papryka usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie paski.
Cukinię pokroić w ćwierćplasterki, cebulę posiekać. Podsmażyć cebulę na złoty kolor, wsypać kaszę i chwilę smażyć. Przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami wrzątku. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
Podsmażyć czosnek, dodać cukinię i paprykę. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Doprawić sosem sojowym i rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 18.12.2011 18:46
ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak