Sposób przygotowania

Ziemniaki tarkujemy i odlewamy część wody. Do masy ziemniaczanej dodajemy kaszę jęczmienną jak najdrobniejszą i startą cebulę. Całość dokładnie mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Hm....placki z kaszą? no nie jadłam.......
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do spróbowania...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak nie robilam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    z kaszą nigdy nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !