Sposób przygotowania

średniej wielkości seler
• 1 cebula
• 10 dkg orzechów włoskich
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka mąki
• 5 szklanek bulionu mięsnego
tarty żółty ser – opcjonalnie

Seler, cebulę i orzechy obrać, drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i seler, dusić aż zmiękną, dodać orzechy i mąkę, chwilę smażyć mieszając. Dodać zimny bulion, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, chwilę gotować. Zupę zmiksować i przecedzić. Podawać na gorąco z grzanką, groszkiem ptysiowym i tartym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    PYCHA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !