Sposób przygotowania

3 kg ziemniaków
• 3 cebule
• 4 marchewki
• kawałek wędzonego boczku
• 2 kiełbasy
• 3 liście kapusty
• natka pietruszki
• sól
• pieprz

Obrane ziemianki pokroić w plastry, cebule w krążki, boczek w plasterki a marchewkę i kiełbasę w plasterki.
Następnie dno naczynia żaroodpornego wyłożyć plastrami boczku a potem układać warstwami na przemian pozostałe składniki.
Wszystkie warstwy oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną zieleniną.
Na samej górze ułożyć plastry kapusty.
Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !