Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków, boczku i kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
cebula 3 szt
liście kapusty 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków, boczku i kiełbasy

3 kg ziemniaków
• 3 cebule
• 4 marchewki
• kawałek wędzonego boczku
• 2 kiełbasy
• 3 liście kapusty
• natka pietruszki
• sól
• pieprz

Obrane ziemianki pokroić w plastry, cebule w krążki, boczek w plasterki a marchewkę i kiełbasę w plasterki.
Następnie dno naczynia żaroodpornego wyłożyć plastrami boczku a potem układać warstwami na przemian pozostałe składniki.
Wszystkie warstwy oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną zieleniną.
Na samej górze ułożyć plastry kapusty.
Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak