Sposób przygotowania

2 kiełbaski śląskie
• 2 łyżki przecieru pomidorowego
• 1 szkl. wody
• 1 łyżką mąki pszennej
• 1 cebula
• masło
• sól
• pieprz
• vegeta
• maggi

Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym.
Następnie kiełbasę pokroić w półpalsterki i przesmażyć ją na maśle, wówczas zalać ją sosem.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i Vegetą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !