Przepis i sposób przygotowania na: Torcik miodowo-cytrynowy
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Dodawać kolejno 15 dag cukru pudru, i żółtka. Na samym końcu połączyć z 8 dag mąki pszennej wymieszanej z 8 dag mąki ziemniaczanej i z proszkiem do pieczenia oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Piec około 25 minut w temperaturze 170ºC. Ostudzić.
W garnku zagotować mleko (pozostawiając w osobnym naczyniu 200 ml) z cukrem kryształem oraz 15 dag masła. Pozostałe mleko wymieszać z 4 dag mąki pszennej, 8 dag mąki ziemniaczanej i budyniem śmietankowym. Dodać do gotującego mleka, cały czas energicznie mieszając. Zagotować.
W rondelku rozpuścić pozostałe masło. Dodać pokruszoną czekoladę i doprowadzić do połączenia się składników. Przestudzić polewę.
Gorący krem wyłożyć na ciasto miodowe, przykryć cytrynowym biszkoptem, rozsmarować pozostałą część kremu i przykryć ciastem miodowym. Na wierzchu posmarować polewą czekoladową.