Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone roladki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 6 filetów
marchewka 40 dag
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 całości
łosoś wędzony plastry 10 dag
wino białe wytrawne 150 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone roladki rybne

Starannie umuj marchewkę. Ostrym nożem pokrój warzywa w zapałkę. Opłucz kawałki mintaja. Osusz papierowym ręcznikiem i obficie skropl sokiem z cytryny.Plastry łososia pokrój w paski. Na każdym kawałku flądry połuż paski łososia. Zwiń ciasno roladki. Pospinaj wykałaczkami. W dużej głębokiej patelni rozgrzej masło. Włóż jarzyny i roladki podlej winwmi posyp pieprzem.Przykryj. Duś około 8 minut wywar przecedź, zagotuj, zagęść zasmażką, dodaj musztardę i śmietane. Dopraw do smaku. Na talerzu ułuż jarzyny,na nich roladki, polej sosem,udekoruj. Podaj z ziemniakami z siekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak