Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna rolada w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
drożdże 20 gram
śmietana 3 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna rolada w cieście

½ kg mielonego mięsa
• 2 cebule
• 100 g margaryny
• sól
• pieprz
• vegeta
• jajko
• 2 łyżki bułki tartej
• 4 liście kapusty

• 2 szkl. mąki
• 100 g margaryny
• jajko
• szczypta soli
• 20 g drożdży
• łyżka cukru
• 3 łyżki śmietany

Mięso oraz posiekaną cebulę przesmażyć na margarynie po czym odstawić do ostygnięcia.
Wówczas wbić jajko, dodać bułkę i doprawić do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić.
Powstałe ciasto rozwałkować i rozsmarować na nim mięsny farsz.
Zawinąć w roladę, ułożyć w brytanie i wstawić do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.01.2011 13:16
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak