Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębinowy przecier z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 45 dag
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębinowy przecier z jabłkami

Jarzębinę wraz z pokrojonymi jabłkami rozgotować w niewielkiej ilości wody, przetrzeć przez sito. Cały czas mieszając przecier gotować jeszcze ok. 8 minut. Przelać do słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut. Dodawać do deserów, sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.09.2012 22:17
super
Iwusia 19.05.2012 22:07
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak