Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
bulion 250 ml
kminek szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka 2 (różne kolory)
kapusta włoska 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty włoskiej

Kapustę oczyścić i pokroić na cienkie paseczki. Paprykę umyć i pokroić wzdłuż na nitki. Cebulę obrać i posiekać, a następnie w garnku rozgrzać olej, przesmażyć ją, dodać kapustę oraz paprykę. Warzywa doprawić kminkiem, solą oraz pieprzem, następnie zalać bulionem. Szczypiorek umyć, posiekać i dodać do garnka, posypując warzywa słodką papryką. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do duszących się warzyw. Po 15 minutach dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze 10-20 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.12.2011 21:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak