Sposób przygotowania

10 dag cukru zrumienić w rondelku. Dodać mleko, miód, resztę cukru, cukier waniliowy i zagotować. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą, przyprawą do pierników i skórką pomarańczową. Wlewać gorący cukier z miodem, mieszać ciasto łyżką a następnie zarobić ręką. Przykryć ściereczką i pozostawić na 2h. Następnie ciasto wałkować, wycinać foremkami pierniczki, układać na przygotowanej blaszce, piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    takich jeszcze nie robiłam, super
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    takich jeszcze nie robiłam, super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wypóbowac taki sposób wyrabiania pierniczków..
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pachną Świętami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !