Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt
cebula 3 szt
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany w cieście francuskim

250 g filetów z łososia
• gotowe ciasto francuskie
• 5 pieczarek
• cebula
• żółtko
• cytryna
• śmietana
• vegeta
• sól
• pieprz
• zioła prowansalskie
• słodka papryka
• koperek

Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną.
Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia,
Następnie łososia ułożyć na cieście francuskim, polewamy go sosem z pieczarkami
Złożyć na pół i zlepić.
Posmarować roztrzepanym żółtkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak