Sposób przygotowania

0,5 kg marchwi
• 2 kostki bulionowe
• łyżka masła
• natka pietruszki
• ½ op. makaronu
• łyżeczka cukru
• sól
• pieprz
• liść laurowy

Obraną marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać ją osoloną wodą.
Dodać kostki rosołowe, cukier, ziarna pieprzu i liść laurowy,
Doprowadzić do wrzenia i trzyma c na małym ogniu do miękkości marchewki.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Przed podaniem do zupy dodać marchewkę i posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    az slinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !