Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich uszkodzonych liści, umyć, osaczyć i poszatkować w makaronik, posolić, lekko wygnieść drewnianą łyżką i odstawić
Marchew umyć, oskrobać i zetrzeć na jarzynówce.
Ogórek dokładnie wyszorować i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki.
Paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w drobne słupki.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne , włożyć do lekko zakwaszonej wody, i zetrzeć na jarzynówce.
Kapustę odcisnąć z wytworzonego po posypaniu solą soku, dokładać do niej pozostałe składniki, wymieszać, dodać przyprawy, sok z cytryny i oliwę.
Wymieszać.
Przełożyć do salaterki przyozdobić i wstawić na kilka minut do lodówki aby się schłodziła.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Taka melancholia mi się udziela jak patrzę na tą suróweczkę.
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !