Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos węgierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 puszka
cebula 1 średnia
śmietana 3-4 łyżki
mąka 4 dag
sól
cukier
papryka
Kwas cytrynowy Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos węgierski

Posiekaną cebulę lekko zarumienić, dodać mąkę a następnie zasmażyć. Dodać rosół, rozprowadzić. Połączyć z koncentratem, zagotować. Przyprawić do smaku. Śmietanę do sosu dodać przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.06.2011 10:34
fajny
Ela15 20.04.2011 08:48
fajny przepis
Elżbieta17 19.03.2011 15:03
Smaczny sos:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak